Hvorfor Learning Mission

Jeg tilbragte 14 år i skolesystemet, og årene var fyldt med unødvendige nederlag, og jeg lærte aldrig mig selv og mine styrker at kende. Jeg passede aldrig ind og undrede mig over den manglende tillid til mine egne lyster. Jeg forsøgte forgæves at få hjælp, men både mine lærere og forældre påbød mig, i bedste tro, at fortsætte i skolen. Som teenager var jeg så udkørt, at min far måtte vække mig med koldt vand i hovedet hver morgen, da jeg ikke kunne vågne af min egen alarm. Senere fik jeg en lægeerklæring, der forsvarede mit fysiske og mentale fravær og gav mig lang snor hos lærerne. Jeg gennemførte derfor gymnasiet med søvnproblemer, skriftlige advarsler, ubrugelige karakterer og en dyb følelse af utilstrækkelighed.

Heldigvis fik jeg hjælp og tillid efterfølgende, og efter fem år som selvstændig, levede jeg et liv, hvor jeg kunne gøre, hvad jeg havde lyst til. Jeg havde lært at motivere mig selv og kendte til mine egne styrker, svagheder og energikilder.

I november 2018, da jeg var 27 år, flyttede jeg til Afrika for at slappe af og skrive, to ting jeg elskede. I skriveprocessen gennemlevede jeg, uden at planlægge det, min skoletid på ny. Det var en sørgmodig erkendelsesproces, og jeg sad pludselig i Afrika med en frihed jeg havde drømt om hele min ungdom og en erkendelse af, at skolesystemet havde været en klods om mit ben det meste af mit liv.

Jeg uddannede mig i de traditionelle læringsprincipper og kunne hurtigt konstatere, at de er kontraproduktive for både børn og samfundet anno 2020. Jeg kunne ikke slippe tanken om, at der er børn med et kæmpe potentiale, der i dag er fanget i det mentale fængsel, jeg selv var fanget i. Derfor forlod jeg mit drømmeliv i Afrika og tog tilbage til Danmark for at mobilisere en bevægelse, der skal hjælpe med at transformere skolesystemet. Nu er vi gang, og vi er først i mål, når skolen favner forskellighed og de traditionelle læringsprincipper er udskiftet.

Brugen af vores nysgerrighed og kreativitet har en positiv effekt på vores livsglæde. Samtidig viser ny forskning, at vores kreativitet er vigtigere på arbejdsmarkedet end nogensinde før, og at den vil blive endnu vigtigere i fremtiden. Alligevel foregår traditionel undervisning gennem læringsprincipper, der modstrider børns medfødte nysgerrighed, kreativitet og intuitive drivkræfter.

Scroll til toppen