0

Billeder er taget af Frida Gregersen

Hvem er Denis Rivin?

Et af de mest uoverskuelige spørgsmål jeg kender til, er blandt verdens mest almindelige: ”Nåhmen… hvad laver du så?” En klassisk samtalestarter de fleste svarer prompte på, men som for mig altid har affødt tvivl og usikkerhed med irrationel frygt for at svare forkert eller virke uinteressant eller for interessant eller whatever. I bund og grund har jeg bare altid lavet mange forskellige ting samtidigt, og det var kun for ganske nyligt at jeg nailede mit virke i én simpel sætning:

Jeg formidler menneskehedens fremskridt.

Bum. Hvordan jeg kom hertil er en snørklet historie, tro mig.

Der bliver ingen Grøn Omstilling uden transformation af skolesystemet - hvis vi skal tænke fremtiden anderledes skal vi uddannes til at tænke anderledes.

Denis RivinHead of Advisory Board

Hvorfor er du en del af Learning Mission?

Jeg er en del af Learning Mission fordi uddannelse den mest essentielle søjle i ethvert samfund, og værende lidt af en futurist der nærstuderer banebrydende gennembrud inden for teknologi, videnskab og global udvikling, føler jeg en vished, om at vi alle står over for enorme forandringer de kommende årtier. For at kunne håndtere disse forandringer og få det bedste ud af dem, kræver det, at vi også ændrer vores mentalitet – og for virkelig at ændre dén kræver det, at vi har et radikalt opdateret skolesystem. Vi kan simpelthen ikke reformere os ud af en transformation, vi skal finde på noget nyt og bedre hvor både elever og lærere trives og tilbydes de nødvendige rammer for at gøre det godt. Den transformation håber jeg at kunne bidrage til gennem Learning Mission.

”Det er længe siden jeg selv har gået i skole, men jeg ser udbredt utilfredshed med systemet overalt i samfundet.”

Jeg ser en lavine af historier om børn, forældre og lærere der mistrives, og jeg oplever et dybt forældet hierarki af professioner i den kollektive bevidsthed, hvor folkeskolelæreren mere ses som en form for nagende fornødenhed, end et vitalt organ der præger samtlige individer der i al tid fremover skal nytænke og vedligeholde samfundet på vores alles vegne. Dét tror jeg siger mere om systemet end om lærerne.

Hvad er din drøm for fremtidens samfund?

Min drøm for fremtiden er, at vi inden for de næste to årtier vil opleve en fuldt implementeret, global grøn omstilling med dertilhørende åndelig vækst og solidarisk dannelse.

”Det bliver hverken nemt eller billigt at nå dertil, men rejsen er allerede i fuld gang, og jeg overbevist om at menneskeheden er i stand til at realisere visionen, længe før de fleste tror.”

Til denne rejse passer Learning Mission perfekt ind, og den utrolige disruption af en global pandemi i 2020 kan sagtens tænkes at accelerere transformationen.