Billeder af Frida Gregersen, Tekst af Charlotte Dunk Ullmann

Denis Rivin er Head of Advisory Board i Learning Mission med stort kendskab til banebrydende gennembrud inden for teknologi, videnskab og global udvikling.

Det er længe siden han selv har gået i skole, men han ser en udbredt utilfredshed med systemet overalt i samfundet og massevis af historier om børn, forældre og lærere der mistrives i folkseskolen. Han ser et behov for forandring.

“Jeg oplever et dybt forældet hierarki af professioner i den kollektive bevidsthed, hvor folkeskolelæreren mere ses som en form for nagende fornødenhed end et vitalt organ, der præger samtlige individer der i al tid fremover skal nytænke og vedligeholde samfundet på vores alles vegne. Dét tror jeg siger mere om systemet end om lærerne.”

Der bliver ingen Grøn Omstilling uden transformation af skolesystemet - hvis vi skal tænke fremtiden anderledes skal vi uddannes til at tænke anderledes.

Denis RivinHead of Advisory Board

Som en del af Learning Mission arbejder Denis for, at udannelse, som han ser som den mest essentielle søjle i ethvert samfund, skal klæde de kommende generationer på til at kunne håndtere de enorme forandringer, som vi står overfor de kommede årtier.

“Som jeg ser det vil den grønne omstilling indebære en hel del mere end at nu skal alle køre elbil. I samspil med de mange teknologier der er på vej vil afskeden med fossile økonomier påvirke vores liv på mange måder – og vi kan simpelthen ikke reformere os ud af en transformation. Det er nødvendigt, at vi finder på noget nyt og bedre, et radikalt skolesystem hvor både elever og lærere trives, og hvor den nye, vedvarende virkelighed forankres i vores mentalitet.”

Denis’ drøm for fremtiden er, at der inden for de næste to årtier er implementeret en global grøn omstilling med dertilhørende åndelig vækst og solidarisk dannelse. Han ved, at det hverken bliver nemt eller billigt at nå dertil. Men rejsen er allerede i fuld gang, og han er overbevist om at menneskeheden er i stand til at realisere visionen, længe før de fleste tror.