Billeder af Frida Gregersen, Tekst af Charlotte Dunk Ullmann

Lennart er medlemsansvarlig i Learning Mission, og bidrager med sine mange evner til vores projekt for at gavne de kommende generationer.


“Jeg vil hjælpe kommende generationer med at blive i stand til at leve på en meningsfuld og opfyldende måde i en verden i forandring.”

Den indre motivation er for Lennart netop dét, der driver værket og skaber både fremgang og trivsel. Derfor har han også arbejdet dedikeret med netop at fremme og støtte indre motivation hos de mange unge mennesker, som Lennart har trænet i sejlads gennem sine år som ungdomstræner.

“Den indre motivation har kraften til at flytte bjerge for især børn og unge, når først de har fundet noget de brænder for.”

Det er Lennarts egne oplevelser og erfaringer med at følge sin passion og lade motivationen komme indefra, der førte ham til at blive elite-sejler i OL-båden 49er gennem mange år og senere landsholdstræner for tyske og danske OL-atleter. Næste gang bliver OL i Japan 2021.

Udgangspunktet for at lære noget nyt eller opnå et mål bør altid være med fokus på idrætsudøveren eller holdet i sporten. Det kræver forståelse for individet at træne op til eliteniveau, og den tankegang burde overføres til uddannelse generelt.

Lennart BriesenickMedlemsansvarlig

Lennart er overbevist om, at den mentale sundhed skal være i centrum for børn og unge for at sikre deres trivsel og udvikling af færdigheder. Uanset om der er tale om sport eller uddannelse.

“Børn og unge skal lære at mærke efter,  hvad de brænder for og hvordan de selv lærer bedst, så har de et godt grundlag for at tilrettelægge et lykkeligt liv som også gavner hele samfundet.”

Vi lever i en verden i hastig forandring, og det er usikkert hvilke fagligheder, der bliver relevante om 20-30 år. Derfor arbejder Lennart for, at grundlæggende mentale færdigheder bliver udgangspunktet i de næste generationers uddannelse kombineret med plads og rum til følge hjerte og passion.

“Learning Mission er den tværfaglige platform og netværk, der samler de forskellige aktører indenfor skole og uddannelse for at transformere de danske folkeskoler hurtigst muligt.”