Patricia Lykke er projektleder og intern meditationsfacilitator i Learning Mission.Hun har en akademisk baggrund, og har aldrig haft det svært fagligt eller socialt i skolen. Men da der blevet lavet ændringer i rammerne omkring 6. klasse på hendes folkeskole, begyndte hun at stille spørgsmålstegn.

Da vi startede i 6. klasse skulle vi forberede os på at gå fra 23 til 30 elever i et klasselokale. Derudover skulle vi til at bedømmes med karakterer, hvilket havde negativ indvirkning på min motivation og lærelyst

Patricia havde meget svært ved, at hun og hendes veninder i en så tidlig alder begyndte at sammenligne sig med hinanden på baggrund af deres karakterer.

“Karaktergivningen førte til mere krig end kærlighed, og jeg følte noget var helt galt med den måde der blev undervist på, rammesætningen, og det vi blev bedømt på.”

Der sker noget meget smukt når mennesker går sammen om samme passion og livsmission. Når store hjerter kæmper for børn og unge som følende, intuitive og selvlærende væsener. Vi er alle forskellige, hvilket vi skal hylde og være taknemlige for - fordi det er vores forskellighed, der er nøglen til bæredygtig livslang læring

Patricia LykkeProjektleder og intern meditationsfacilitator

Heldigvis kendte Patricia til andre skoleformer, og havde hørt om en friskole, hvor der højst var 18 elever i klasselokalet, projektbaseret undervisning, vejledning og ingen karakterer. Patricia tog en snak med sin mor med hensigten at skifte til friskole.

Jeg startede på friskolen i 7. klasse og det var her jeg for alvor fik lov til at udfolde mig, turde lave fejl og virkelig blomstre. Da jeg kom på en karakterfri friskole, gik det op for mig, hvor ikke børnevenligt vores skolesystem var og er”.

På friskolen havde Patricia de tre bedste år i ren opblomstring, da hun fik mulighed for at lære og udfolde sig under de rette omstændigheder. Dette er bl.a. en af årsagerne til, at hun er frivillig i Learning Mission. For hun vil bidrage til, at børn ikke tvinges i kasser, bedømmes med tal og mistrives i et 200 år gammelt system, der er baseret på, at alle skal uddannes til at kunne det samme.

“Vi skriver 2021 nu og vi er i konstant forandring og udvikling – mennesker som samfund. Jeg ønsker, at skolen skal skabe rum til, at børn kan udforske det legende, det nysgerrige, lærelysten og deres eget væsen. For at man organisk kan blomstre og udvikle sig til at blive sin egen smukke blomst i denne fantastiske verden, er der behov for at de gode intentioner, børnesyn og skolen følger med tiden.”

Patricia tror på, at Learning Mission kan skabe den nødvendige og tiltrængte forandring i den traditionelle folkeskole, så børn og unge kan sættes fri og langt flere kan få en positiv oplevelse i skolen.